Harley-Davidson Enthusiast Collection introduceert Fast Johnnie

High-performance muscle cars uit de jaren ’60 en ’70 inspireren trio limited-edition motorfietsen

[MILWAUKEE, 2 mei 2023] – Harley-Davidson viert de muscle car cultuur en zijn rijke race-historie met de introductie van Fast Johnnie, de 2023-toevoeging aan de Enthusiast Motorcycle Collection. Deze limited-edition serie motoren heeft factory custom lak en bijzondere grafische behandelingen. Uitgevoerd in Celestial Blue met witte racestrepen, wordt dit unieke Enthusiast Collection lakwerk af fabriek aangeboden op drie 2023 Harley-Davidson modellen: de Low Rider® ST, de Street Glide® ST en de Road Glide® ST. De gecombineerde productie is beperkt tot niet meer dan 2.000 modellen wereldwijd.

De modellen van de Enthusiast Motorcycle Collection vieren Harley-Davidson-rijders en zijn geïnspireerd door hun ontelbare verhalen en tijdloze legacy. Het Fast Johnnie-lakpatroon grijpt terug op iconische designthema’s die te zien waren op high-performance muscle cars en pony cars uit de jaren ’60 en ’70. Denk aan contrasterende ‘race’- of ‘rally’-strepen over een krachtige basiskleur, en een slim of symbolisch personage of logo in het grafische pakket. Beide elementen dienden om een duidelijk visueel verschil te creëren tussen de high-performance versie van een auto en de standaardversie van datzelfde model. Het Fast Johnnie-personage dat op de linkerkant van de brandstoftank is aangebracht, vind je ook terug op de motorfietsen waarmee het Harley-Davidson® Screamin’ Eagle®-fabrieksteam racet in de MotoAmerica King of the Baggers-serie. Het is geïnspireerd op het verhaal van een biggetje genaamd Johnnie, dat in 1920 door Harley-Davidson-racer en lid van de beruchte “Wrecking Crew”, Ray Weishaar, werd geadopteerd en teammascotte werd. Het biggetje zat geregeld op de tank van een racer tijdens de overwinningsronde na de race en wordt vaak genoemd als de bron van de bijnaam “Hog” (varken) die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt voor alles dat met Harley-Davidson te maken heeft.

“Het grafische effect van de striping is een krachtig signaal aan de generatie die in dit tijdperk volwassen werd, en is vandaag de dag nog steeds impactvol”, aldus Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Design en Creative Director. “De basiskleur Celestial Blue die we voor Fast Johnnie hebben gekozen, is een diepe buiging naar een populaire kleur uit het muscle car-tijdperk. Voor de grafische striping creëerden we een custom witte kleur die is samengesteld om het tijdperk authentiek weer te geven, uitgevoerd in een klassiek smal-breed-smal patroon op de zijkanten en bovenkant het bodywork van de motorfiets. De look is een knipoog naar pure, traditionele Americana.”

Op de tank en het voorspatbord vervangt “Harley-Davidson” in scriptletter een van de dunne streepelementen. Afhankelijk van het model is de striping aangebracht op de voor- en achterspatborden, de bovenkant en zijkanten van de brandstoftank, de voorkant van de kuip en de zijkappen en zadeltassen. Het Enthusiast Motorcycle Collection-logo staat op het achterspatbord.

Low Rider® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Hup, slaapzak en dekentje aan je motor binden, helm op en gaan. De Harley-Davidson® Low Rider® ST is een Amerikaanse V-Twin sport-touring machine voor de rijder die houdt van de strakke, pure West Coast-stijl en hunkert naar de waanzinnige prestaties van de Milwaukee-Eight® 117 V-Twin aandrijflijn. De Low Rider® ST verbindt deze rijders met pure, onversneden Harley-Davidson attitude. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Low Rider® ST.

Speciale stijl-features

  • Celestial Blue met custom witte details
  • Enthusiast Collection-logo op achterspatbord
  • Grafische elementen aan beide zijden van de tank – Fast Johnnie links, Bar & Shield rechts

Street Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Ultieme pro-touring bagger performance en stijl voor de rijder die er maar geen genoeg van kan krijgen. De Street Glide® ST combineert de vette Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn met stoere West Coast-stylinginvloeden en nieuwe dark-and-bronze afwerkingen. Het onverminderde comfort en de iconische Batwing-kuip spreken de traditionele Harley-purist aan. Ontdek een nieuwe kijk op snelheid en stijl van Harley-Davidson. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Street Glide® ST.

Road Glide® ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

De indrukwekkende Road Glide® ST straalt meer dreiging uit dan ooit en ondersteunt dat met het asfaltsplijtende vermogen van de Milwaukee-Eight® 117 aandrijflijn. West Coast styling elementen en black-and-bronze afwerkingen onderscheiden deze motorfiets van de performance bagger middelmaat. Legendarisch comfort en de van grote afstand herkenbare Sharknose-kuip spreken rijders aan die de open weg zien als hun territorium. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Road Glide® ST.

Speciale stijl-features Road Glide ST en Street Glide ST

  • Celestial Blue met custom witte details
  • Enthusiast Motorcycle Collection-logo op achterspatbord
  • Grafische elementen aan beide zijden van de tank – Fast Johnnie links, Bar & Shield rechts
  • Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories biedt in kleur meegespoten King Tour-Pak® bagagedragers, Chopped Tour-Pak® bagagedragers en zadeltasdekselspeakers

Harley-Davidson staat voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid voor de ziel. Ga naar H-D.com voor meer informatie over de complete lijn van 2023 Harley-Davidson® Grand American Touring, Sport, Adventure Touring, Cruiser en Trike motorfietsen, Harley-Davidson Certified™ pre-owned motorfietsen, Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories, Harley-Davidson® MotorClothes® en uitrusting, en Harley-Davidson Financial Services.

Over Harley-Davidson

Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-davidson.com.

Noot voor de redactie:

Wilt u een Harley-Davidson uit de Fast Johnnie verzekeren? Bereken dan hier uw premie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *